top of page

Vereeuwig jouw mooiste familiemomenten op beeld


Voor het vastleggen van je mooiste, kwetsbare en heugelijke (familie)momenten, nodig je liefst een fotograaf uit waar je een klik mee voelt. Begrijpelijk natuurlijk! Dat is vast de reden waarom je eerst meer over mij wilt weten.

Wel, mijn naam is Carolien Bosmans, maar dat wist je ondertussen misschien al. Waar je waarschijnlijk ook benieuwd naar bent is mijn aanpak, mijn stijl en mijn fotografieverhaal.

Ik vertel je met alle plezier een beetje over mezelf.Van kinderverzorgster naar kinderfotograaf[

Het lijkt een kleine stap, maar het verliep iets anders dan je zou denken. Na de geboorte van mijn oudste dochter Kate (ze is ondertussen 7 jaar) zakte ik in een postnatale depressie. Het werd een zoektocht waarin ik mijzelf terug wilde vinden.

Ik besloot te stoppen als verzorgster en sloeg een nieuwe richting uit. Van kinderen naar administratie. Hoewel ik mijn job heel graag doe en omringd wordt door de tofste collega’s, ervaarde ik toch een soort creatieve leegte. Een oud fotografietoestel triggerde mij om opnieuw met fotografie aan de slag te gaan.

Een goede camera op zich biedt jammer genoeg geen garantie voor mooie beelden. Daarom schoolde ik me bij met fotografiecursussen, kocht ik allerlei fotomateriaal aan en ging ik op zoek naar klanten voor het ontwikkelen van mijn fotografieportfolio. Deze wilde ik vullen met foto’s die mijn aanpak en stijl weerspiegelden. Bij mij draait het allemaal om spontaniteit en oprechte emoties vereeuwigen op beeld.


Kinderfotografie: want kinderen groeien zo snel op!

Kinderen zijn altijd een inspiratiebron voor mij geweest. Ze zijn puur en spontaan, staan onbezorgd in het leven en leren ons wat eerlijkheid betekent. We hoeven niet te twijfelen, hun liefde is écht onvoorwaardelijk.

Als mama van ondertussen twee prachtige dochters (Kate en Liv), besef ik meer dan ooit welke wonderlijke dingen je meemaakt als ouder, als lid van een gezin en als deel van een familie.

Maar kinderen groeien zo snel op, vind je ook niet? Hun speelse, eerste levensjaren lijken voorbij te vliegen. Nog voor je het weet verlaten ze het nest.

Gelukkig kunnen we veel vastleggen op beeld en dat is nu net wat ik voor je wil doen. Onvergetelijke momenten fotograferen, zodat jij ze eeuwig kunt blijven koesteren.


Mijn fotografiestijl als kinder- en familiefotograaf

Het liefst van al fotografeer ik momenten van samenzijn in al hun spontaniteit. Denk aan een gezellige boswandeling, ongedwongen buitenspelen en leuke gezinsactiviteiten bij je thuis.

Daarnaast kunnen we ook momenten creëren. Een leuke cake smash fotoshoot om het eerste levensjaar van je kindje te vieren bijvoorbeeld. Of geposeerde beelden met je zwangere buik, je new born, je lieftalige ouders of je beste vrienden. Je zou misschien denken dat deze in scène worden gezet, maar ook hier komen werkelijke emoties naar boven.

Hoe dan ook wil ik dat iedereen die voor mijn lens verschijnt, zich goed voelt en op zijn gemak is. Als je kleine spruit meer tijd nodig heeft om open te bloeien, mij eerst moet vertrouwen om te kunnen glimlachen, dan werken we met plezier op dat tempo. Een huilbuil of tussendoor eerst een beetje willen eten, hoort daar zeker bij.


Op welke locaties gaan mijn shoots door?

Mijn voorkeur gaat altijd naar een buitenshoot. Het daglicht is namelijk zo puur en zacht. Het brengt het meest natuurlijke lichteffect met zich mee. Wist je trouwens dat je magische foto’s kunt nemen bij alle verschillende weerstypes? Van het mystieke van mist, naar donzige witte wolken op een helder blauwe hemel tot de warme herfstkleuren of de fleurige sfeer van de lente. Ze hebben allemaal hun charmes en creëren een sfeervolle setting voor jouw familiefoto’s.

Kies je liever voor de vertrouwde omgeving van je huis, dan zoeken we samen naar de beste plek waar de zon zich vertoont. Want ook bij binnenshoots is daglicht een essentiële factor.

Daarnaast kan je binnenkort ook terecht in mijn eigen fotostudio. Die is nu nog in de maak, maar in de tussentijd nodig ik je graag uit in een van de studio’s die ik huur. Eentje daarvan is "The Ruby" in Mechelen, de ander is de daglichtstudio van Elien Van den Brande.


Waarom ik fotografeer?

Terug kunnen blikken naar prachtige momenten van geluk, blijdschap, nieuw leven, of zelfs onzekerheden… is zo waardevol. Het geeft je energie jezelf en je geliefden te zien glimlachen en zich goed voelen. Bijna alsof je die emoties herbeleeft, ook op momenten waar het even niet zo goed gaat. Tijden zien waar je je minder voelde, onzeker was of het moeilijk had, helpen je ook bij het waarderen van de weg die je al aflegde.

Je had het misschien al door, maar ik hecht enorm veel belang aan zelfzorg. Niet enkel voor mezelf, maar ook mensen rondom mij stimuleer ik hierover te waken. Dit stukje zal je zeker terugzien in mijn foto’s.

Om die reden fotografeer ik onder andere ook voor Boven De Wolken, een vzw die ouders steunt wanneer ze hun baby verliezen. Een hoofdstuk waar ik je later meer over wil vertellen.


Maar goed, dat was meer over mij. Nu ben ik heel benieuwd naar jouw verhaal en hoe ik jou kan helpen je familiemomenten te vereeuwigen. Zin in een fijne babbel om even kennis te maken? Aarzel niet mij te contacteren!

56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page